Paikallisen hyvinvoinnin tukemista: Harjavallan koululaisille lahjoituksena jääaikaa

Harjavallan koululaisilla luistaa hyvin. Nornickelin lahja 150-vuotiaalle Harjavallalle meni enemmän kuin tarpeeseen. Alakoululaisille lahjaksi annetuista jääajoista olivat mielissään niin oppilaat kuin opettajatkin. Tänä talvena ulkojäitä ei ole ollut, joten jääaika tarjosi monipuolisuutta koululaisten liikuntatunneille.

Harjavallassa aurinko paistaa ja lämpömittari näyttää neljä astetta keskiviikkona 5.2.2020. Keskustan alakoulun 6.-luokkalaiset ovat kokoontuneet Harjavallan jäähallille liikuntatunnille. Oppilaat luistelevat laidasta laitaan harjoitellen suunnanvaihtoa. Ensin eteen ja sitten nopeasti vaihto takaperinluisteluun.

Vaihtoaitioon saapuvat Tomi, Petronella, Kiira ja Emilia. Kysyn ensimmäisenä, että miten luistaa?

- Hyvin luistaa, vastaavat punaposkiset oppilaat lähes yhteen ääneen.

Vapaa-ajallaan jääkiekkoa pelaavalla Tomilla on jo kiire takaisin jäälle. Saan kysyttyä häneltä ennen jäälle syöksymistä, että mitä hän tykkää luistelusta.

- Luistelu on parasta, kertoo Tomi.

Samalla hokkarit pureutuvat jäähän ja Tomi viilettää muiden mukaan pelaamaan jäämiestä. Luistelutunnit ovat monipuolisia. Niissä pelataan hippaa, jäämiestä ja ringetteä. Lisäksi luistelutaitoja harjoitetaan mm. eteen- ja taaksepäin luistelulla sekä jarrutteluilla.

Tytöistä Petronella harrastaa myös jääkiekkoa. Hän haikailee ulkojäille pääsystä, mutta on tyytyväinen saatuun jääaikalahjoitukseen, sillä se monipuolistaa liikuntatunteja.

- Luistelu on kivaa vaihtelua, ja sitä saisi olla enemmänkin, toteavat tytöt.

Puhumme tyttöjen kanssa vielä luistelussa huomioitavista turvallisuusasioista. He kertovat, että luistinten lisäksi liikuntakassiin pitää pakata kaulasuoja ja kypärä. Ilman niitä ei pääse jäälle.

Tunnin lopuksi haetaan maalit paikoilleen ja vuorossa on ringetteä. Hyvin näyttää luistavan niin luistimet kuin ringetterengaskin.