Vastuullisuus on toimintamme perusta

Nornickel Harjavallan EHS-toiminta noudattaa Suomen ja EU:n viranomaisten kaikkia ympäristöön, terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä määräyksiä ja direktiivejä.

 

Olemme asettaneet tavoitteemme vielä tiukemmiksi kuin viranomaisten lupaehdot määrittelevät. Tämä koskee yhtä lailla niin jätteiden kierrätystä, ympäristösäännöksiä, hiilijalanjäljen pienentämistä kuin myös työergonomiaa, terveysasioita ja työntekijöiden hyvinvointia.

 

Noudatamme OECD:n ohjeita vastuulliselle mineraalien toimitusketjulle konfliktialueilta ja korkean riskin alueilta. Käytettävät menettelyt on määritelty toimitusketjupolitiikassamme.

 

Lisäksi odotamme, että raaka-aineiden, tuotteiden ja palveluiden  toimittajamme sekä heidän alihankkijansa harjoittavat toimintaansa vastuullisella tavalla asettamiemme ohjeistusten mukaisesti.

 

Löydät raaka-ainehankinnan vastuullisuuden raporttimme täältä.

 

NORNICKEL HARJAVALTA 2023 ESG DATA BOOK (GRI standardin mukainen)

EHS-toiminta

EHS-järjestelmä on sertifioitujen ISO 9001 : 2015 ja ISO 14001 : 2015- sekä ISO 45001 : 2018 -spesifikaatioiden mukainen järjestelmä, ja se

toimii ympäristö-, työterveys- ja turvallisuusasioiden  hallintajärjestelmänä. Ohjelman tavoitteena on yhteiskunnallisesti ja luonnontieteellisesti kestävän kehityksen mukainen toiminta.

Toimintapolitiikka

 

Nornickel Harjavalta on luotettava ja vastuullinen nikkelituotteiden valmistaja. Tuotamme tehokkaasti ja kannattavasti laadukkaita ja monipuolisia nikkelituotteita asiakkaidemme tarpeisiin.


Arvomme ohjaavat kaikkea toimintaamme.


Noudatamme vastuullisuuden periaatteita huolehtien henkilöstön hyvinvoinnista sekä kaikkia kunnioittaen ja yhdenvertaisesti kohdellen. Sitoudumme toiminnassamme työterveyshaittojen ennaltaehkäisyyn sekä korostamme työturvallisuuden ja -terveyden tärkeyttä. Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen kannamme vastuumme ympäristöstä ja teemme pitkäjänteisesti työtä ympäristövaikutustemme vähentämiseksi.

 

Olemme sitoutuneet energia- ja materiaalitehokkuuden jatkuvaan kehittämiseen sekä elinkaariajatteluun.

Huolehdimme toimintamme tehokkuudesta ja kannattavuudesta sekä kilpailukyvystämme pitkäjänteisesti. Tunnistamme yhdessä toimintaamme liittyvät riskit ja kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme vaarojen poistamiseksi ja riskien pienentämiseksi. Olemme sitoutuneet toimimaan Harjavallan Suurteollisuuspuiston verkostoituneessa toimintaympäristössä. Edellytämme toimittajiltamme sitoutumista tavoitteisiimme, vastuullisuuden periaatteisiimme sekä eettisiin sääntöihimme.


Kehitämme jatkuvasti henkilöstömme osaamista ja toimintatapoja. Toimimme henkilöstöä osallistaen ja tuemme aloitteellisuutta, tiedonjakamista sekä työssä kehittymistä edistävää ilmapiiriä. 
Toimintajärjestelmämme tukee arvojemme ja tavoitteidemme mukaista toimintaa. Haluamme olla edistyksellisin ja tehokkain nikkelin tuotantoyksikkö; tunnetusti yhteiskuntavastuullinen yritys ja alamme parhaimmistoa EHSQ-asioissa.