Valmistamme korkean teknologian nikkelituotteita

Tuotamme raaka-aineista laadukkaita ja käyttötarkoitusta varten räätälöityjä tuotteita, joihin asiakkaamme ovat tyytyväisiä. Asiakkaitamme kuuntelemalla ja yhteistyötä heidän kanssaan tekemällä pystymme valmistamaan jatkuvasti yhä korkealaatuisempia nikkelituotteita.

NIKKELIKATODIT

Nikkelikatodit ovat 99,9 % nikkeliä. Nikkelikatodeja käytetään pinnoituskäsittelyissä, jotka vaativat erityistä puhtautta raaka-aineiltaan. Se toimii raaka-aineena myös seosmetallien valmistuksessa – erityisesti ruostumattoman teräksen valmistuksessa. Tuotteet toimitetaan joko paloiteltuna tynnyreissä tai kokonaisina levyinä. Katodien osuus tehtaan kokonaistuotannosta on 29 %.

NIKKELIBRIKETIT

Nikkelibriketit ovat 99,8 % nikkeliä. Briketit kestävät hyvin mekaanista kulutusta ja soveltuvat siksi hyvin kuljetettavaksi irtonaisena autokuormittain tai pakattuna suursäkkeihin. Nikkelibrikettejä käytetään muun muassa ruostumattoman teräksen valmistukseen. Brikettien osuus tehtaan kokonaistuotannosta on 58 %.

NIKKELIKEMIKAALIT

Nikkelikemikaalien – nikkelisulfaatin, nikkelihydroksidin ja nikkelihydroksikarbonaatin – yhteisosuus nikkelinä tehtaan kokonaistuotannosta on 13 %.

NIKKELISULFAATTI

Nikkelisulfaatti on noin 22 % nikkeliä. Nikkelisulfaatille tunnusomaisia piirteitä ovat korkea puhtausaste sekä vesiliukoisuus. Sulfaattia käytetään paljon sähköpinnoitukseen juuri vähäisten epäpuhtauksien vuoksi. Myös eloksoidun alumiinin värjäämisessä käytetään nikkelisulfaattia.

NIKKELIHYDROKSIDI

Nikkelihydroksidi on noin 62 % nikkeliä. Sitä toimitetaan asiakkaille säkeissä, ja sen käyttökohteena on pääasiassa akkuteollisuus.

NIKKELIHYDROKSIDIKARBONAATTI

Nikkelihydroksidikarbonaatti sisältää 40–50 % nikkeliä. Korkean puhtausasteen tuote ei ole vesiliukoista. Nikkelihydroksidikarbonaattia käytetään ruostesuojauksessa sekä elektroniikka- ja kemianteollisuudessa.

KOBOLTTISULFAATTIA

Kobolttisulfaattia on tuotettu Nornickel Harjavallan tehtaalla vuodesta 2014 alkaen. Se on nikkelituotannon sivutuote, jota käytetään muun muassa ladattavien akkujen valmistukseen, renkaiden sideaineena sekä rehujen lisä- ja hivenaineena.

AMMONIUMSULFAATTI

Ammoniumsulfaatti on nikkelintuotannon sivutuote, jota käytetään lannoitteena tai erikoislannoitteiden raaka-aineena.