Nornickel Harjavalta vastaa sähköautojen akkumetallien kasvavaan kysyntään – tuotanto lähes kaksinkertaistuu

Nornickel lisää tuotantokapasiteettiaan Harjavallassa. Tuotannon kasvulla vastataan vastuullisesti tuotettujen sähköautojen akkumateriaalien kysynnän lisääntymiseen Euroopassa. Nornickel Harjavalta on alansa vastuullisimpia ja hiilijalanjäljeltään alhaisimpia nikkelintuottajia.  Tämä investointi on osa Nornickel konsernin strategiaa, jonka tavoitteena on tukea maailmanlaajuisesti kestävää kehitystä.

 

Nornickel Harjavalta käyttää tuotannossaan pääasiassa uusiutuvaa energiaa, ja on huippuluokan asiantuntija erittäin puhtaan nikkelin hydrometallurgisessa tuotantoprosessissa, joka mahdollistaa raaka-aineiden tehokkaan hyödyntämisen. Harjavallan jalostamolla on Euroopan laajin nikkelituotevalikoima. Harjavallassa tuotetaan mm. nikkelikemikaaleja ja –metalleja sekä kobolttisulfaattia.

 

Harjavallassa nikkelituotanto kasvaa ensimmäisessä vaiheessa nykyisestä 65 000 tonnista 75 000 tonniin vuonna 2023. Toisen vaiheen aikana tuotanto nousee yli 100 000 tonniin vuoden 2026 alkuun mennessä.

 

Nornickel Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärvi kommentoi: "Tämä laajennus vahvistaa entisestään Harjavallan jalostamon asemaa yhtenä kestävästi tuotettujen nikkelin ja koboltin valmistajista. Tavoitteenamme on olla näiden kriittisten metallien johtava toimittaja kasvaville sähköautojen akkumarkkinoille Euroopassa. Lisäksi kehitämme edelleen monipuolista tuotevalikoimaamme ja uusia akkumateriaalien kierrätysratkaisuja yhteistyökumppaneidemme kanssa”.

 

Nornickel Harjavalta seuraa ympäristöjalanjälkeään tarkasti ja toiminnan ympäristökuormitusta pyritään jatkuvasti minimoimaan. Hiilijalanjälkeä on vähennetty merkittävästi viime vuosina. Tuotannossa käytettävä fossiilinen energia ja öljytuotteet on korvattu bioenergialla sekä nesteytetyllä maakaasulla. Tuotteiden hiilijalanjälki on alansa pienimpiä.

 

Lisätietoja: Joni Hautojärvi, toimitusjohtaja, Nornickel Harjavalta, p. 050 384 3608

 

Nornickel Harjavalta on Satakunnassa toimiva monipuolinen ja merkittävä nikkelikemikaalien ja –metallien valmistaja, joka on osa maailmanlaajuista Nornickel-konsernia. Nornickel Harjavalta on modernin teknologian sekä tutkimuksen ja kehityksen johdosta yksi maailman johtavista nikkelijalostamoista. Yhtiö työllistää 300 eri alojen osaajaa.

 

Nornickel-konserni on johtava metalli- ja kaivosyhtiö, jonka pääkonttori on Moskovassa. Konserni on maailman suurin nikkelin ja palladiumin tuottaja ja yksi suurimpia kuparin, koboltin sekä muiden platinaryhmän metallien tuottajien joukossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 15,5 miljardia (USD). www.nornickel.com