Näin olemme varautuneet tartuntatautitilanteeseen

Maailman terveysjärjestö WHO luokitteli koronaviruksen (COVID-19) maailmanlaajuiseksi tartuntataudiksi. Nornickel Harjavallassa suhtaudumme asiaan vakavasti, ja meidän ensisijainen tehtävämme on nyt varmistaa henkilöstömme ja läheisten kumppaneidemme terveys, turvallisuus ja työkyky todennäköisen koronaepidemian aikana. Tätä varten olemme perustaneet varautumisryhmän, jossa on edustajia eri toiminnoista, työsuojelusta ja työterveyshuollosta. Ryhmä kokoontuu päivittäin virtuaalisesti ja seuraa koronatilannetta sekä ohjeistaa toimenpiteistä, joilla voimme minimoida epidemian vaikutuksia.


Lisäksi pyrimme varmistamaan oman sekä asiakkaidemme liiketoiminnan jatkuvuuden.

Olemme ryhtyneet lukuisiin toimenpiteisiin henkilöstömme, kumppaneidemme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme suojelemiseksi.
Tässä esimerkkejä toimenpiteistämme:
-  Henkilöstömme noudattaa työterveyshuollon ohjeita käsienpesu- ja yskimishygieniasta. Tilojen siivousta on tehostettu sekä desinfiointiaineita lisätty.
-  Kasvokkaisetpalaverit olemme korvanneet etäpalaverein.
-  Vieraita emme ota tällä hetkellä vastaan.
-  Olemme rajoittaneet työmatkustamista.
-  Rohkaisemme henkilöstöä tekemään etätöitä niiltä osin kuin se on mahdollista.
-  Siirsimme toukokuulle suunniteltua tehtaan vuosihuoltoa elokuun loppuun.
-  Olemme tehneet varasuunnitelmia toimintamme jatkuvuuden varmistamiseksi.

Seuraamme jatkuvasti viruksen leviämistä ja noudatamme THL:n ja muiden viranomaisten ohjeistuksia. Teemme tiivistä yhteistyötä tärkeimpien sidosryhmiemme kanssa paikallisesti sekä ympäri maailmaa.


Joni Hautojärvi
Nornickel Harjavalta