Nornickel Harjavallan vuosi 2021 oli hyvä

Nornickel Harjavallan henkilöstö työskenteli viime vuonna ilman tapaturmia. Tehtaan liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa ja tuotantomäärä oli yhteensä 47 189 tonnia nikkeliä.

Harjavallan liikevaihto kasvoi 14 %. Kasvu johtui pääasiassa korkeammista metallien hinnoista. Tuotantomäärä oli pienempi edeltäviin vuosiin verrattuna. Tähän vaikutti raaka-aineen saatavuuden keskeytykset konsernin kaivostuotannosta Venäjältä.


Viime vuonna ympäristölupien vesi- ja ilmapäästö alittuivat. Ympäristökuormitusta ilmaan sekä veteen seurataan jatkuvasti ja sisäiset toimenpiderajat ovat ympäristölupaa tiukemmat.

- Haluan kiittää koko henkilöstöä ja kumppaneitamme hyvistä tuloksista, jotka saavutimme yhdessä. Onnistuneesta vuodesta on hyvä jatkaa historiamme suurimpaan investointiin. Tänä vuonna käynnistyväksi suunniteltu laajennusinvestointi parantaa entisestään tehtaan ympäristösuorituskykyä. Investoinnin avulla vastaamme vastuullisesti ja alhaisella hiilijalanjäljellä tuotettujen sähköautojen akkumateriaalien kysynnän lisääntymiseen Euroopassa, kertoo Nornickel Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärvi.

Kohti entistä alempaa hiilijalanjälkeä ja parempaa ympäristösuorituskykyä

Nornickel Harjavallan tuotannon hiilijalanjälkeä on vähennetty merkittävästi viime vuosina. Tänä vuonna hiilijalanjälkeä tullaan leikkaamaan noin 46 000 tonnilla, kun sähköenergia hankitaan CO2-vapaana. Aikaisemmin tuotannossa käytetyt fossiilinen energia ja öljytuotteet ovat korvattu jo muutama vuosi sitten bioenergialla sekä nesteytetyllä maakaasulla. Tällöin hiilijalanjälki väheni kaikkiaan noin 100 000 tonnia.

Laajennussuunnitelman myötä tuotantokapasiteettia nostetaan kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa tuotantokapasiteetti kasvaa 65 000 tonnista 75 000 tonniin vuonna 2023. Toisen vaiheen aikana tuotanto nousee yli 100 000 tonniin vuoden 2026 alkuun mennessä.

Lisätietoja:
Joni Hautojärvi, toimitusjohtaja, Nornickel Harjavalta, p. 050 384 3608Nornickel Harjavalta on Satakunnassa toimiva monipuolinen ja merkittävä nikkelikemikaalien ja -metallien valmistaja, joka on osa maailmanlaajuista Nornickel-konsernia. Nornickel Harjavalta on modernin teknologian sekä tutkimuksen ja kehityksen johdosta yksi maailman johtavista nikkelijalostamoista. Yhtiö työllistää 300 eri alojen osaajaa.  www.nornickel.fi, Twitter: @NNHarjavalta

Nornickel-konserni on johtava metalli- ja kaivosyhtiö, jonka pääkonttori on Moskovassa. Konserni on maailman suurin nikkelin ja palladiumin tuottaja ja yksi suurimpia kuparin, koboltin sekä muiden platinaryhmän metallien tuottajien joukossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 17,85 miljardia (USD).  www.nornickel.com