Hyvä käytös mahdollisti kesätyöpaikan

Nornickel Harjavalta


Nimeni on Pinja Kava, olen kohta 16-vuotias ja syksyllä aloitan opiskelun Harjavallan lukiossa. Valmistuin siis juuri peruskoulusta, ja yhdeksännen luokan aikana Harjavallan Rotaryt järjestivät koulumme yhdeksäsluokkalaisille ”Tienaa käytöksellä kesätyöpaikka” -kilpailun, jonka kautta sain mahdollisuuden tulla kesätöihin kahdeksi viikoksi tänne Nornickelille.

Yrityksen toiminta tullut tutuksi

Nornickel on minulle ensimmäinen virallinen kesätyöpaikka. Odotinkin kovasti töiden alkua, koska en tiennyt millaista on työskennellä näin suuressa yrityksessä, enkä oikeastaan edes tiennyt paljoakaan eri ammateista täällä. Näiden kahden viikon ansiosta tiedän nyt paljon enemmän yrityksen toiminnasta ja eri työnkuvista, mitä täällä on. Tutustuin pääasiassa viestinnän asiantuntijan sekä johdon assistentin tehtäviin töissä ollessani. Sain myös osallistua muutamiin erilaisiin ja mielenkiintoisiin kokouksiin, joista opin lisää tietoa yrityksen toiminnasta.

Paljon uutta oppia

Olen saanut tehdä täällä paljon monipuolista sekä mielenkiintoista työtä. Jokainen päivä on ollut aina erilainen, ja joka päivä on oppinut paljon uutta. Olen ollut muun muassa mukana tekemässä viikkolehteä ja auttanut sen suunnittelussa. Olen saanut tehdä haastatteluja muista kesätyöntekijöistä ja olin myös mukana seuraamassa kuvauksia tehdasalueesta ratareportaasia varten.

Paljon kiitoksia Nornickelille tästä mahdollisuudesta työskennellä täällä, sekä erityisesti kiitos viestinnän asiantuntijalle, jonka kanssa olen suurimman osan ajastani täällä viettänyt. Hänen avullaan olen saanut oppia paljon uutta viestinnästä sekä muusta yrityksen toiminnasta.

Hauskat kahvitauot

Kaikki työntekijät täällä ovat olleet todella mukavia, ja erityisesti mieleen ovat jääneet kaikki kahvitauot, jotka ovat olleet aina todella hauskoja ja piristäneet päivää mukavasti. Muilta työntekijöiltä on aina saanut apua, jos on ollut tarvetta. Kysymyksiin on aina saanut vastauksen, jos jotain asiaa ei välttämättä ymmärtänyt. Minusta on hienoa, että minua on kohdeltu samalla tavalla kuin muitakin työntekijöitä.

Työkokemus auttaa tulevaisuuden pohdinnassa

Olen todella kiitollinen, kun sain mahdollisuuden tulla tutustumaan työelämään tänne Nornickelille. Kokemus on antanut minulle monia uusia ideoita tulevaisuutta varten. On hienoa, kun nuorille annetaan mahdollisuuksia saada itselleen kesätöitä hyvän käytöksen avulla. Toivonkin, että mahdollisimman moni muukin nuori saisi tulla tutustumaan tänne kesätyön merkeissä, sillä työ antaa paljon uusia kokemuksia, joita ei välttämättä muista kesätyöpaikoista saa.