Näin olemme varautuneet tartuntatautitilanteeseen

Maailman terveysjärjestö WHO luokitteli koronaviruksen (COVID-19) maailmanlaajuiseksi tartuntataudiksi. Nornickel Harjavallassa suhtaudumme asiaan vakavasti, ja meidän ensisijainen tehtävämme on nyt varmistaa henkilöstömme ja läheisten kumppaneidemme terveys, turvallisuus ja työkyky todennäköisen koronaepidemian aikana. Lisäksi pyrimme varmistamaan oman sekä asiakkaidemme liiketoiminnan jatkuvuuden. Tätä varten olemme perustaneet varautumisryhmän, jossa on edustajia eri toiminnoista, työsuojelusta ja työterveyshuollosta. Ryhmä kokoontuu päivittäin virtuaalisesti ja seuraa koronatilannetta sekä ohjeistaa toimenpiteistä, joilla voimme minimoida epidemian vaikutuksia.


Olemme ryhtyneet lukuisiin toimenpiteisiin henkilöstömme, kumppaneidemme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme suojelemiseksi.
Tässä esimerkkejä toimenpiteistämme:

- Tiloissamme käytetään kasvomaskia aina, kun useampi kuin yksi henkilö on työpaikalla samassa tilassa.

- Ohjeistamme ja viestimme turvaetäisyyksien, käsienpesun ja yskimishygienian tärkeydestä. Tilojen siivousta on tehostettu.
- Kasvokkain järjestettävät palaverit ja koulutukset olemme korvanneet etäpalaverein.
- Vieraita emme ota tällä hetkellä vastaan.
- Olemme rajoittaneet työmatkustamista.
- Rohkaisemme henkilöstöä tekemään etätöitä niiltä osin kuin se on mahdollista.
- Siirsimme toukokuulle suunniteltua tehtaan vuosihuoltoa elokuun loppuun.
- Olemme tehneet varautumissuunnitelmat toimintamme jatkuvuuden varmistamiseksi.

Seuraamme jatkuvasti viruksen leviämistä ja noudatamme THL:n ja muiden viranomaisten ohjeistuksia. Teemme tiivistä yhteistyötä tärkeimpien sidosryhmiemme kanssa paikallisesti sekä ympäri maailmaa.

Joni Hautojärvi
Nornickel Harjavalta