Vastuullisuus on toimintamme perusta

Nornickel Harjavallan EHS-toiminta noudattaa Suomen ja EU:n viranomaisten kaikkia ympäristöön, terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä määräyksiä ja direktiivejä.

Olemme asettaneet tavoitteemme vielä tiukemmiksi kuin viranomaisten lupaehdot määrittelevät. Tämä koskee yhtä lailla niin jätteiden kierrätystä, ympäristösäännöksiä, hiilijalanjäljen pienentämistä kuin myös työergonomiaa, terveysasioita ja työntekijöiden hyvinvointia.

EHS-toiminta

EHS-järjestelmä on sertifioitujen ISO 9001 : 2015ISO 14001 : 2015 sekä  ISO 45001 : 2018 spesifikaatioiden mukainen järjestelmä, ja se toimii ympäristö-, työterveys- ja turvallisuusasioiden hallintajärjestelmänä. Ohjelman tavoitteena on yhteiskunnallisesti ja luonnontieteellisesti kestävän kehityksen mukainen toiminta.

Toimintapolitiikka

Nornickel Harjavalta on luotettava ja vastuullinen nikkelituotteiden valmistaja. Tuotamme tehokkaasti ja kannattavasti laadukkaita ja monipuolisia nikkelituotteita asiakkaidemme tarpeisiin.

Arvomme ohjaavat kaikkea toimintaamme.

Noudatamme vastuullisuuden periaatteita huolehtien henkilöstön hyvinvoinnista sekä kaikkia kunnioittaen ja yhdenvertaisesti kohdellen. Sitoudumme toiminnassamme työterveyshaittojen ennaltaehkäisyyn sekä korostamme työturvallisuuden ja –terveydentärkeyttä.
Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen kannamme vastuumme ympäristöstä ja teemme pitkäjänteisesti työtä ympäristövaikutustemme vähentämiseksi. Olemme sitoutuneet energia- ja materiaalitehokkuuden jatkuvaan kehittämiseen sekä elinkaariajatteluun.

Huolehdimme toimintamme tehokkuudesta ja kannattavuudesta sekä kilpailukyvystämme pitkäjänteisesti. Tunnistamme yhdessä toimintaamme liittyvät riskit ja kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme vaarojen poistamiseksi ja riskien pienentämiseksi. Olemme
sitoutuneet toimimaan Harjavallan Suurteollisuuspuiston verkostoituneessa toimintaympäristössä. Edellytämme toimittajiltamme sitoutumista tavoitteisiimme, vastuullisuuden periaatteisiimme sekä eettisiin sääntöihimme.

Kehitämme jatkuvasti henkilöstömme osaamista ja toimintatapoja. Toimimme henkilöstöä osallistaen ja tuemme aloitteellisuutta, tiedonjakamista ja työssä kehittymistä edistävää ilmapiiriä.

Toimintajärjestelmämme tukee arvojemme ja tavoitteidemme mukaista toimintaa.

Haluamme olla edistyksellisin ja tehokkain nikkelin tuotantoyksikkö; tunnetusti yhteiskuntavastuullinen yritys ja alamme parhaimmistoa EHSQ –asioissa.