Valmistamme korkean teknologian nikkelituotteita

Tuotamme raaka-aineista laadukkaita ja käyttötarkoitusta varten räätälöityjä tuotteita, joihin asiakkaamme ovat tyytyväisiä. Asiakkaitamme kuuntelemalla ja yhteistyötä heidän kanssaan tekemällä pystymme valmistamaan jatkuvasti yhä korkealaatuisempia nikkelituotteita.

Nornickel Harjavalta valmistaa korkealuokkaisia nikkelituotteita.

Nikkelikatodit

Nikkelikatodit ovat 99,9 % nikkeliä. Nikkelikatodeja käytetään pinnoituskäsittelyissä, jotka vaativat erityistä puhtautta raaka-aineiltaan. Se toimii raaka-aineena myös seosmetallien valmistuksessa, erityisesti ruostumattoman teräksen valmistuksessa. Tuotteet toimitetaan joko paloiteltuna tynnyreissä tai kokonaisina levyinä. Tehtaan kokonaistuotannosta katodien osuus on 29 %.

NIKKELIBRIKETIT

Nikkelibriketit ovat 99,8 % nikkeliä. Briketit kestävät hyvin mekaanista kulutusta ja soveltuu siksi hyvin kuljetettavaksi irtonaisena autokuormittain tai pakattuna suursäkkeihin. Nikkelibrikettejä käytetään muun muassa ruostumattoman teräksen valmistukseen. Tehtaan kokonaistuotannosta brikettien osuus on 58 %.

NIKKELIKEMIKAALIT

Nikkelikemikaalien – nikkelisulfaatin, nikkelihydroksidin ja nikkelihydroksikarbonaatin – yhteisosuus nikkelinä tehtaan kokonaistuotannosta on 13 %.

NIKKELISULFAATTI

Nikkelisulfaatti on noin 22 % nikkeliä. Nikkelisulfaatille tunnusomaista ovat korkea puhtausaste sekä vesiliukoisuus. Sulfaattia käytetään paljon sähköpinnoitukseen juuri vähäisten epäpuhtauksien vuoksi. Myös eloksoidun alumiinin värjäämisessä käytetään nikkelisulfaattia.

NIKKELIHYDROKSIDI

Nikkelihydroksidi on noin 62 % nikkeliä. Sitä toimitetaan asiakkaille säkeissä, ja sen käyttökohteena on pääasiassa akkuteollisuus.

NIKKELIHYDROKSIDIKARBONAATTI

Nikkelihydroksidikarbonaatti sisältää 40 – 50 % nikkeliä. Korkean puhtausasteen tuote ei ole vesiliukoista. Nikkelihydroksidikarbonaattia käytetään ruostesuojaukseen sekä elektroniikka- ja kemianteollisuudessa.

KOBOLTTISULFAATTIA

Kobolttisulfaattia on tuotettu Nornickel Harjavallan tehtaalla vuodesta 2014 alkaen. Se on nikkelituotannon sivutuote, jota käytetään muun muassa ladattavien akkujen valmistukseen, renkaiden sideaineena, rehujen lisä- ja hivenaineena.

AMMONIUMSULFAATTI

Ammoniumsulfaatti on nikkelintuotannon sivutuote, jota käytetään lannoitteena tai erikoislannoitteiden raaka-aineena.