Kirjurinluodon kesäteatteriin oli kerääntynyt iloinen ja rento porukka. Aurinkokin oli tilattu ja toimitus näytti onnistuneen. Elohopea oli kiirinyt yli 20 asteen ja aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta. Alkamassa oli Nornickelin henkilöstön virkistyspäivä ”Meidän päivä”.

Luvassa oli rentoa yhdessä tekemistä, vapaa-ajan aktivoimista ja kivojen lajien kokeilua. Saman sisältöisiä tilaisuuksia järjestettiin kaksi, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan. Yhteisen aloituksen jälkeen innostunut väki suuntasi mieleisiin toimintapisteisiin. Lähdetään kurkistamaan, millaisia elämyksiä eri lajit tarjosivat.

Onnistumisen tunteita uudessa lajissa
Ensimmäistä kertaa elämässään kajakin kyytiin päässyt projekti-insinööri Ekaterina oli aivan haltioissaan.

– Melontaretkellä opin tekniikkaa ja yllätyin omista taidoistani ja onnistumisestani, kertoo Ekaterina. Hienoa oli päästä viettämään aikaa omien työkavereiden kanssa työn ulkopuolelle. Lisäksi tutustumaan uusiin lajeihin.

Ekaterina suositteleekin, että lähdetään rohkeasti yhdessä työkavereiden kanssa kokeilemaan uusia haasteita, kun tällainen mahdollisuus tulee eteen.

Uusia vinkkejä
Leikkaamolla prosessinhoitajana työskentelevä Teemu käy vapaa-ajallaan perheensä kanssa heittelemässä frisbeetä ja tapahtumasta hän saikin uusia eväitä. Lajia harrastava työkaveri Petteri vinkkasi hyviä frisbeegolf-taktiikoita. Frisbeen lisäksi Teemu ehti huristella sähköpyörällä ja käväistä inbody-mittauksessa.

– Suosittelin heti tilaisuutta muillekin työkavereille. Oikein mielenkiintoinen tapahtuma. Mukavaa yhdessäoloa työkavereiden kanssa ja samalla pääsi tutustumaan ihmisiin eri osastoilta, summaa Teemu.

Fatbiken kokeilu sai harkitsemaan oman pyörän hankintaa
Fatbiken tai tuttavallisemmin läskipyörän kokeilu sai projektipäällikkö Markon lähtemään Meidän päivään.

– Kokemus oli mielenkiintoinen. Läskipyörällä pystyi ajamaan yllättävän hankalissa maastoissa ja se soveltui myös hyvin hiekkateille ja poluille. Oman pyörän hankinta lähti kokeilun myötä harkintaan, kertoo Marko.

Tapahtuma tarjosi mahdollisuuden valita oman mielenkiinnon mukaan lajin, mikä oli Markon mielestä hyvä asia. Kehuja saivat myös järjestelyt, ohjaajat ja kaunis ilma.

Kehonhallintaa ja pähkinöiden ratkomista
Urheilullisten aktiviteettien lisäksi osallistujat pääsivät kehonhallintatunnille, jossa oli joogamaisia piirteitä. Harjoitteissa keskityttiin omaan itseen ja kehoon. Lopuksi ohjaaja pyysikin vielä lempeyttä itseä kohtaan. Aivojumppaan porukan johdatteli pakohuoneet, joissa ratkottiin yhdessä tuumiin mitä kiperämpiä pulmia. Tässä jos jossakin yhteistyö punnittiin.

Meidän päivä tarjosi hyviä virikkeitä arjen aktiviteetteihin, mutta myös vahvisti henkilöstön yhteistyötä. Tästä on hyvä jatkaa yhteistä arkea.

Nimeni on Pinja Kava, olen kohta 16-vuotias ja syksyllä aloitan opiskelun Harjavallan lukiossa. Valmistuin siis juuri peruskoulusta, ja yhdeksännen luokan aikana Harjavallan Rotaryt järjestivät koulumme yhdeksäsluokkalaisille ”Tienaa käytöksellä kesätyöpaikka” –kilpailun, jonka kautta sain mahdollisuuden tulla kesätöihin kahdeksi viikoksi tänne Nornickelille.

Yrityksen toiminta tullut tutuksi
Nornickel on minulle ensimmäinen virallinen kesätyöpaikka. Odotinkin kovasti töiden alkua, koska en tiennyt millaista on työskennellä näin suuressa yrityksessä, enkä oikeastaan edes tiennyt paljoakaan eri ammateista täällä. Näiden kahden viikon ansiosta tiedän nyt paljon enemmän yrityksen toiminnasta, ja eri työnkuvista, mitä täällä on. Tutustuin pääasiassa viestinnän asiantuntijan sekä johdon assistentin tehtäviin töissä ollessani. Sain myös osallistua muutamiin erilaisiin ja mielenkiintoisiin kokouksiin, joista opin lisää tietoa yrityksen toiminnasta.

Paljon uutta oppia
Olen saanut tehdä täällä paljon monipuolista sekä mielenkiintoista työtä. Jokainen päivä on ollut aina erilainen, ja joka päivä on oppinut paljon uutta. Olen ollut muun muassa mukana tekemässä viikkolehteä ja auttanut sen suunnittelussa, olen saanut tehdä haastatteluja muista kesätyöntekijöistä sekä olin myös mukana seuraamassa kuvauksia tehdasalueesta ratareportaasia varten. 

Hauskat kahvitauot
Kaikki työntekijät täällä ovat olleet todella mukavia, ja erityisesti mieleen ovat jääneet kaikki kahvitauot jotka ovat olleet aina todella hauskoja, ja piristäneet päivää mukavasti. Muilta työntekijöiltä on aina saanut apua, jos on ollut tarvetta, sekä kysymyksiin on aina saanut vastauksen, jos jotain asiaa ei välttämättä ymmärtänyt. Minusta on hienoa, että minua on kohdeltu samalla tavalla kuin muitakin työntekijöitä.

Työkokemus auttaa tulevaisuuden pohdinnassa
Olen todella kiitollinen, kun sain mahdollisuuden tulla tutustumaan työelämään tänne Nornickelille. Kokemus on antanut minulle monia uusia ideoita tulevaisuutta varten. On hienoa, kun nuorille annetaan mahdollisuuksia saada itselleen kesätöitä hyvän käytöksen avulla. Toivonkin, että mahdollisimman moni muukin nuori saisi tulla tutustumaan tänne kesätyön merkeissä, sillä työ antaa paljon uusia kokemuksia, joita ei välttämättä muista kesätyöpaikoista saa.

Paljon kiitoksia Nornickelille tästä mahdollisuudesta työskennellä täällä, sekä erityisesti kiitos viestinnän asiantuntijalle, jonka kanssa olen suurimman osan ajastani täällä viettänyt, ja hänen avullaan olen saanut oppia paljon uutta viestinnästä sekä muusta yrityksen toiminnasta.

Pinja Kava

The Jokerit ice hockey club, a member of the Kontinental Hockey League, has unveiled an updated development strategy. Jari Kurri, Jokerit’s General Manager and its new majority shareholder, introduced the club’s new management team, which will be tasked with implementing this strategy.

At the top of their agenda is solving the club’s financial problems, recruiting young and promising talent, and getting the team to the top of the KHL.

Along with Kurri, Norilsk Nickel Harjavalta Oy also joined the investor ranks. Norilsk Nickel Harjavalta acquires 40% share in the asset management company owned by Jari Kurri. The partners will be working together to ensure bright future for the ice hockey club.

As one of Jokerit’s main sponsors since 2017, Norilsk Nickel Harjavalta Oy welcomes the club’s efforts to strengthen its sports and management teams. Joni Hautojärvi, CEO of Norilsk Nickel Harjavalta Oy, considers the management’s willingness to consolidate the majority stake in the club a testament to their confidence in the success of the future changes. In turn, Norilsk Nickel Harjavalta Oy is glad to do its part as a socially responsible business and support one of the most popular sports in Finland and worldwide.

Nornickel Harjavalta istutti yhdessä Nakkilan seudun koskikalastajien kanssa Kokemäenjokeen toistatuhatta meritaimenta.

Kuorma-auto hurisee Kokemäenjoen rannalla Nakkilassa.

Auton perässä on iso säiliö, josta on johdettu paksu putki veden alle jokeen. Putkessa kulkee noin 1300 meritaimenta, jotka ovat matkalla uuteen elinympäristöön.

Käynnissä on Kokemäenjoen kalaistutukset.

Nornickel Harjavalta on yhteistyössä Nakkilan Kosket Ry:n kanssa istuttanut Kokemäenjokeen viime vuonna 10 000 lohenpoikasta ja sitä edeltävänä vuonna 3000 merilohta ja 7000 meritaimenta. Tänä vuonna istutus tehdään yhteistyössä Nakkilan seudun koskikalastajien kanssa, kun taas ensi vuodelle on suunnitteilla jälleen isompi istutusmäärä yhteistyössä Nakkilan Kosket Ry:n kanssa.

– Istutuksilla on iso merkitys tälle joelle. Kokemäenjoki on Etelä-Suomen paras kalastusjoki, ja meritaimen sekä merilohi ovat kalastajille arvokkaita kaloja, kertoo Nakkilan seudun koskikalastajien Petri Harjula.

– Tänne tuleekin näiden lajien perässä kalastajia koko Suomesta. Viime viikonloppuna täällä oli kalastajia Oulusta asti, hän lisää.

Ilman vuosittaisia kalaistutuksia tilanne voisi kuitenkin olla toisenlainen. Jos meritaimenta tai merilohta ei istutettaisi, lajien tilanne Kokemäenjoessa olisi huomattavasti heikompi. Ainakaan niitä ei riittäisi kalastettavaksi.

– Kokemäenjoessa on tiettyjä alueita, joissa meritaimen ja merilohi lisääntyvät luontaisesti, mutta syntyvyys on tällä hetkellä vielä pientä. Tarkkailun ja koekalastusten perusteella onkin selvinnyt, että istutuksilla on tällä hetkellä joen kalakannalle merkittävä vaikutus, kertoo ELY-keskuksen kalastusmestari Juhani Salmi.

Kalaistutusten tärkein tavoite olisi varmistaa, ettei niitä tarvittaisi enää tulevaisuudessa. Esimerkiksi uhanalaiseksi luokiteltava meritaimen on Kokemäenjoessa luontainen kala, joka on polskinut joessa aina. Taimenkanta on kuitenkin huvennut vuosien mittaan, mikä johtuu vesistöjen pilaantumisesta, jokien patoamisesta sekä liiallisesta kalastuksesta. Salmi kutsuu Kokemäenjokea epäonnen joeksi, jota ovat viime vuosina koetelleet useammat ympäristöonnettomuudet. Nyt näyttää kuitenkin jälleen paremmalta.

– Jotain kertoo nykytilanteesta se, että Kokemäenjoessa elää ja lisääntyy tällä hetkellä sekä meritaimenta että merilohta. Se on hyvä asia, mutta samalla tilanne ei ole kuitenkaan niin hyvä, etteikö lajeja pitäisi tukea.

– Vielä lähivuosina meidän pitää istuttaa esimerkiksi meritaimenia. Uskon ja toivon, että tulevaisuudessa sille ei kuitenkaan olisi tarvetta, Salmi avaa.

Muutaman minuutin päästä säiliöauton hurina loppuu, eikä putkessa ei näy enää liikettä. Noin 1300 taimenenpoikasta on onnistuneesti istutettu uuteen kotiinsa. Kun istutus on valmis, joenpinnalla näkyy värinää: taimenet tutustuvat uuteen elinympäristöönsä muutaman tunnin, minkä jälkeen ne lähtevät kohti merta. Siis ne, jotka eivät jää haukien leukaluiden väliin.

– Haukien kutuaika on ohi ja ne ovat nälkäisinä. Moni joutuu hauen ruoaksi, mutta sellaista luonto on. Sille ei voi mitään, myöntää Petri Harjula. Näille samoille kulmille Nakkilaan meritaimenet palaavat tavallisesti vasta muutaman vuoden päästä kutemaan. Silloin taimenilla voi olla painoa jopa miltei kymmenen kiloa.

– Sain hetki sitten täältä 8,4-kiloisen taimenen. On tosi harvinaista, että taimen kasvaa tuohon kokoluokkaan, Harjula päättää.

Nornickel Harjavalta haluaa tukea Kokemäenjoen virkistyskäyttöä. Kalaistutuksien lisäksi Nornickel Harjavalta on mahdollistamassa esimerkiksi Nakkilan Kosket ry:n 2-vuotista Leader-hanketta, jonka puitteissa kalastusalueen palveluita parannetaan mm. lisäämällä jokivarteen laavuja tulipaikkoineen, kuivakäymälöitä, parkkipaikkoja, rappusia, veneramppeja ja polkuja.

Teksti: Timo Riihentupa

Suurteollisuuspuiston yritysten jokakeväinen yhteisponnistus Kasikisat kisattiin jo 16. kerran. Kisailemassa olivat viidestä eri koulusta kahdeksan kasiluokkalaista, neljä tyttöä ja neljä poikaa. Tänä vuonna mukana olivat Kokemäki, Eura, Ulvila ja Harjavallasta kaksi ryhmää.

Suurteollisuuspuiston yrityksistä järjestelijöinä toimivat Nornickelin lisäksi Boliden, STEP, Quant, Securitas ja Insta. Kasikisoissa oppilasryhmän mat¬kassa kulki Suurteollisuuspuiston yrityksistä opas, joka johdatteli oppilaat eri rasteille, osallistumatta itse kuitenkaan rasteille.

Nornickelin rasti oli ”nikkeligames”, joka on ollut yksi suosituimmista rasteista. Tehtävästä toiseen pääsi etenemään, kun edeltävä tehtävä oli hyväksytysti suoritettu. Aikaa oli ainoastaan 13 minuuttia. Kisailijat muun muassa mittasivat ph-arvoja, pohtivat nikkelin käyttökohteita sekä laskivat nikkelikatodin tilavuutta.

Kasikisojen tehtävissä punnittiin osaamisen lisäksi yhteistyötaidot. Ryhmien piti yhdessä löytää ratkaisu eri tehtäviin ja hienosti koululaiset selvisivätkin. Rastitehtävien lisäksi kisaajat tutustuivat Suurteollisuuspuiston eri yritysten ammatteihin. Esittelyssä oli muun muassa laborantin, suunnittelijan, puhdistusauton kuljettajan ja kunnossapitohenkilön tehtävät.

Katso video Harjavallan yläkoululaisten matkasta Kasikisoissa. Tämä ryhmä voittikin itse kilpailun. Onnea!

Me Harjavallan yläkoulun yhdeksäsluokkalaiset saimme viettää helmikuisen koulupäivän kaupunkimme suurteollisuuspuistossa tutustuen etenkin Nornickelin ja Bolidenin toimintaan. Ohella saimme tietoa myöskin muista tehdasalueella toimivista yrityksistä.

Kaikki alkoi kuitenkin suunnittelupalaverista Nornickelin konttorilla tammikuussa. Olimme todella otettuja, että jo tulevan tutustumispäivän suunnittelussa haluttiin kysyä mielipiteitä itse yhdeksäsluokkalaisilta. Koulumme, Nornickelin ja Bolidenin yhteistyö oli sujuvaa. Asiat saatiin nopeasti, mutta huolellisesti järjestykseen. Kaikki olisi valmista tutustumispäivän koittaessa.

Viikot vierähtivät nopeasti. Lomalta palatessa oli jo odottavainen fiilis. Tiesimme, että tuleva tutustuminen Harjavallan suurteollisuuspuistoon tulisi olemaan mielenkiintoinen.

Tehdasalueen suuri koko yllätti

Sää oli kolea tutustumispäivän aamuna, siispä loistouutisena näimme bussin tulevan noutamaan meitä päämääräämme. Saavuttuamme Nornickelin konttorille saimme tarkan turvallisuusperehdytyksen, jonka jälkeen tutustuimme Nornickelin ja Bolidenin toimintaan monipuolisesti. Pähkäilimme kovasti nikkelijalosteiden nimiä sekä tutkimme kuparin tuotantoprosessia. Mielenkiintoista, eikö vain? No ehdottomasti! Tämän lisäksi saimme kuulla erilaisista urapoluista teollisuuden parissa ja huristella linja-autolla opastetun kierroksen tehdasalueella. Moni meistä yllättyi tehdasalueen suuresta koosta, aivan kuin pieni oma kaupunkinsa Harjavallan keskellä. Nyt myös ymmärsimme, miten suuri merkitys kemian-ja metalliteollisuudella on. Me yhdeksäsluokkalaiset kuulimme paljon uutta tietoa, mutta saimme myös ihailla alan osaajien huikeaa ammattitaitoa!

Jatko-opinnot vahvistuivat

Tutustumispäivä oli merkityksellinen. Päivä oli ajoitettu kevään yhteishaun kanssa samaan aikaan ja monen meidän omat ajatukset jatko-opinnoista vahvistuivat kemian- ja metalliteollisuuden parissa. Osa meistä näkee jo nyt omana päämääränään Nornickelin. Ja miksipäs ei, olisihan se aivan huippuduunia maailman ympäristöystävällisimmässä nikkelin jalostamossa!

Tietenkin jokaisella on tulevaisuudessa oma erilainen työnsä ja tehtävänsä. Siispä omista jatko-opintosuunnitelmista huolimatta päivä oli mieleenpainuva ja mukavaa vaihtelua opiskelun keskellä. Me Harjavallan yläkoulun yhdeksäsluokkalaiset olemme kiitollisia ja iloisia, että saimme mahdollisuuden tutustua Harjavallan tehdasalueen toimintaan ja yrityksiin.

Terveisin Harjavallan yläkoulun yhdeksäsluokkalaisten puolesta

Saimi Seilo, Rina Palmroth ja Katariina Lindgren

Nornickel Harjavallan nikkelituotanto ylitti 60 000 tonnin rajapyykin. Uusi tuotantoennätys on 60 765 tonnia ja viime vuodesta kasvu oli lähes 2 prosenttia.

Uuteen tuotantoennätykseen pääsemistä ovat edesauttaneet osaava henkilöstö sekä saumaton yhteistyö eri toimijoiden välillä.

– Kiitos tästä saavutuksesta kuuluukin koko henkilöstöllemme sekä yhteistyökumppaneillemme laadukkaasti tehdystä työstä! Vuosi on ollut onnistunut ja kaikkien panos on ollut tärkeä, kertoo Nornickel Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärvi.

Tuotantoennätys tehtiin entistä vastuullisemmin ja parempaan suuntaan kehittyneessä turvallisuuskulttuurissa. Hiilijalanjalkeä on vähennetty merkittävästi viime vuosina. Raskas polttoöljy on korvattu bioenergialla sekä nesteytetyllä maakaasulla. Nesteytetyn maakaasun rinnalla on myös testattu biokaasua, jonka käyttöä lisätään sen saatavuuden kasvaessa.

Vuonna 2018 nikkelituotannon kokonaishiilijalanjälki sekä tuotekohtaiset hiilijalanjäljet määritettiin. Energiankulutuksen hiilijalanjälki laski jopa yli 90 %, kun käyttöön otettiin puupelleteillä tuotettu lämpöenergia. Nesteytettyyn maakaasuun siirtyminen vähensi prosessissa tarvittavien kaasujen valmistuksen päästöjä 21 %. Kokonaishiilijalanjäljen pienentyminen vastaa noin Porin kokoisen kaupungin henkilöautojen vuosittaisia päästöjä.

Nornickelin toiminta on ympäristölupien mukaista ja viime vuonna ympäristölupien vuosittaiset arvot alittuivat kaikilta osilta. Ympäristökuormitusta seurataan jatkuvasti ja sisäiset toimenpiderajamme ovat ympäristölupaa tiukemmat. Turvallisuuden saralla kehittämispanoksia on laitettu ennakoiviin toimenpiteisiin ja turvallisuuslukujen valossa se on kannattanut. Turvallisuushavaintojen määrä on kasvanut; turvallisuudesta keskustellaan ja sitä huomioidaan entistä enemmän sekä tapaturmien määrä on kääntynyt laskuun.

Nornickelin tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä voimme tarjota asiakkaillemme vastuullisesti tuotettua materiaalia muun muassa kasvaville sähköautojen akkumarkkinoille.

Lisätietoja: Joni Hautojärvi, toimitusjohtaja, Nornickel Harjavalta p. 050 384 3608

Haemme noin 40 kesätyöntekijää eri työtehtäviin. Olemme viidettä kesää mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoutuneet noudattamaan vastuullisen kesätyön periaatteita. Lue lisää kampanjasta ja käy poimimassa parhaat kesätyönhakuvinkit osoitteessa www.kesaduuni.org.

Tuotannon kesätyöt

Miltä kuulostaa kesätyöt nikkelijalostuksen maailmanluokan huipulla? Haemme nyt vuosilomasijaisia tuotantoon touko-elokuulle 2019. Tarjolla on yhteensä 34 paikkaa tuleville prosessiteollisuuden osaajille.

Arvostamme vastuullisuutta ja huolellisuutta. Tekniikan alan opinnot katsomme eduksi. Työt tuotannossa edellyttävät vähintään 18 vuoden ikää.

Laboratorion kesätyöt

Laboratorion kesätyöntekijänä pääset oppimaan metallurgian huippuosaajilta. Maailmanluokan prosessi-, raaka-aine- sekä tuotetutkimus ja kehitys ovat osa päivittäistä toimintaamme.

Haemme neljää kesätyöntekijää laboratorioomme vuosilomasijaisiksi kesä-syyskuulle 2019. Laboratorioalan koulutus katsotaan eduksi. Työt laboratoriossa edellyttävät vähintään 18 vuoden ikää.

Tuotteiden toimituksen kesätyöt

Sujuuko englanti? Miltä kuulostaisi kesä maailman suurimman nikkelintoimittajan toimitustiimissä?

Haemme tuotteiden toimitustiimiimme kesäharjoittelijaa vientiassistentin vuosilomasijaiseksi hoitamaan käytännön vientitoimintoja touko-elokuulle 2019.

Talouden kesätyöt

Oletko tarkka numeroiden käsittelijä? Sanooko SAP sinulle mitään?

Haemme talouteen kesäharjoittelijaa vuosilomasijaiseksi kesä-elokuulle 2019. Korkeakouluopinnot katsotaan eduksi.

Lisätietoja:

Rekrytointi-ilmoituksissa on rekrytoivien esimiesten yhteystiedot, ja heiltä voit tarvittaessa kysyä lisätietoja tehtävästä. Hakemusten käsittely aloitetaan jo hakuaikana ja tehtäviä voidaan täyttää heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Avaa ovi nikkelijalostuksen maailmanluokkaan ja täytä sähköinen hakemus viimeistään 28.2.2019.

Toteutamme monipuolista yhteistyötä eri tahojen kanssa. Keskeisiä sponsoroinnin painopisteitä ovat oppilaitos- ja akateeminen yhteistyö sekä paikallisen yhteistoiminnan tukeminen. Yrityksen vuosittain käyttämistä sponsorivaroista 50 % sijoitetaan koulutuksen kautta alueellisiin ja valtakunnallisiin hankkeisiin ja 50 % alueellisiin, henkilöstön ja asuinympäristön hyvinvointia edistäviin kohteisiin. Paikallisella yhteistoiminnalla haluamme tukea yhdistyksiä, seuroja tai tapahtumia, jotka toiminnallaan kehittävät alueellista hyvinvointia.

Teemme päätökset sponsorointikohteistamme keskitetysti vuosittain. Viimeinen hakupäivämäärä vuoden 2019 tukikohteille on 31.12.2018. Tämän jälkeen tulleita hakemuksia vuodelle 2019 ei oteta valinnassa huomioon. Toteutuneista yhteistyösopimuksista tehdään kirjallinen sponsorointisopimus molemmille osapuolille. Yhteistyökumppanimme tulee jakaa yhteinen arvomaailma vastuullisena ja yhteisön hyvinvointia tukevana toimijana.

Sponsorointituen hakeminen

Sponsorointitukea voi hakea tekemällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostitse osoitteeseen sponsorointi@nornickel.fi. Käymme hakemukset läpi hakuajan päätyttyä ja ilmoitamme päätöksestä tammikuun loppuun mennessä.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi:

Kiitämme yhteistyökumppaneita kuluneen vuoden yhteistyöstä ja toivotamme kaikille

Hyvää joulua ja turvallista uutta vuotta 2019!

Perinteisten joulutervehdysten sijaan olemme tänä vuonna tukeneet Suomen Punaisen Ristin toimintaa.

We thank our partners for the cooperation this year and we wish everyone

Merry Christmas and a Safe New Year 2019!

Instead of sending traditional Christmas greetings, we have supported Finnish Red Cross this year.